>> 5 Terkini :

Friday, 3 October 2014

Game BN minggu nie memang FAIL siap jaring gol sendiri lagi..!!




Dari segi strategi politik, BN memang FAIL minggu ni

Sebab apa?

Bila PR dilanda MASALAH KRISIS KEYAKINAN RAKYAT gara-gara isu MB Selangor, sepatutnya ambik peluang API-APIKAN LAGI

Manusia ni dia boleh fokus SATU BENDA JE pada satu masa

Jadi elok rakyat tengah marah hal MB Selangor, boleh pulak BN naikkan harga minyak tak sampai seminggu selepas pelantikan MB Selangor yang baru

Sekarang kemarahan rakyat free-free je BERALIH kepada BN

Bukan sebab PR create isu tapi sendiri buat

Walaupun mungkin kemarahan isu MB tu tak lenyap sepenuhnya, tapi yang BN sendiri lenyapkan separuh kemarahan kepada PR sebab rakyat dah beralih fokus kemarahan kepada BN pulak tu buat apa?

Sapa ye yang advise hal political strategy ni?

Lantik saya je la

Bagi gaji minimum RM100k a month with tip top benefits and I'll advise you a BETTER POLITICAL STRATEGY

This is too basic man..

Bila kita di depan 1-0, jangan la DENGAN SENGAJA SCORE GOL SENDIRI nak samakan kedudukan

TERscore tu lain..

Tapi ni DENGAN SENGAJA SCORE GOL SENDIRI nak bagi sama balik score tu buat apa?

You had the opportunity but you blew it up BIG TIME

I think Tun Dr Mahathir Bin Mohamad will agree with me on this as he's the ultimate strategist and tactician.

M.A Shah, 
Pemerhati Politik Negara

1 comment:

rantai said...

sebenarnya dalam kes mb selangor, umno yang GAGAL capai matlamat mega nak rampas selangor semula ... kalau wan azizah jadi mb memang umno bersorak sebab pas menolak wan azizah dan akan join umno melawan wan azizah ... dengan itu boleh tumbangkan pr ....!!! itu sebab najib potong lagi subsidi petrol nak tutup kegagalannya nak rampas selangor .......

Popular Posts