>> 5 Terkini :

Tuesday, 7 July 2015

Politik Bengong - Apabila muncung meriam tidak tahu hendak diarahkan kemana..!!

Kiyai Reformis
BENGONG


Sungguh cacamerba pemikiran kita sekarang ini... Memang kita tahu Dr Madey lebih takut Umno tumbang berbanding Najib. Namun, Najib tetap mesti dijatuhkan untuk menyelamatkan negara ini. Ini bukan bermakna rakyat menyokong Madey.. seperti yg difikirkan oleh Chegu Bard..

Kemudian untuk tujuan kononnya 'menyelamatkan negara' itu, Husam berkata, muhyidn pun muhyidin lahh! Yang difikirkan oleh orang lain sebagai, statement 'bodek awal' (kalau menjadilah!)

Sebagai saya pulak tak perlulah namakan siapa2 dulu.. sebab tokoh yg sebenar duduk 'di dalam'. Kita ingin mengambil kesempatan jika 2-3 kerat MP BN ada rasa ingin memulihkan negara melalui Anwar.

Haron dan Hadi pulak dengan 'teori konspirasi' Yahudinya, bahawa Najib kini diserang oleh Yahudi, maka beri peluang Najib memperbaiki keadaan dgn membangunkn 1MDB mengikut caranya. iaitu duit negara perlu disimpan dalam akaun peribadi.. maka selamat. Sebab dalam akaun seorang Melayu-Islam!

hahahaaaa.... bodo giler...

Maka, kita sekarang ini tak tahu dah nak serang siapa. Kebanyakan facebookers dan bloggers sedang menembak membuta tuli dan akan jadi penat bercampur keliru.

Apakah kedudukan ini boleh jadi suatu yang menguntungkan kita atau bagaimana... saya sedang bertenang2..

Hari dah nak raya... hanya pelita suram menerangi malam raya yg gelap di seluruh negara...

1 comment:

Anonymous said...

Teringat kisah Nabi Yusuf dikeluarkan dari penjara untuk memulihkan ekonomi negara.

Popular Posts