>> 5 Terkini :

Saturday, 31 October 2015

MB baru SELANGOR selepas ini bukan AZMIN lagi, tak mustahil ZULHAZMI SHARIFF...!!


NAMPAKNYA DAP boleh bermula dari sekarang merialisasikan kemenangan di kerusi-kerusi DUN PAS yang ingin mereka bertanding... 

Mereka bolehlah merialisasikan hajat mereka ini dengan menurunkan calon-calon MELAYU ISLAM kerana ini sebagai salah satu tranformasi minda pengundi-pengundi yang tertanam selama ini DAP itu CINA.. CINA itu DAP....

Letakkan antaranya calon MELAYU ISLAM disini tidak mustahil PAS boleh tersungkur kerana kerusi-kerusi ini kebanyakan adalah pengundi campuran dan ahli PAS disini pun tak ramai.

Antara muka-muka yang sesuai di senaraikan ialah Sdr ZULHAZMI SHARIFF dimana sebelom ini menjadi ayam tambatan PAS dan menyertai DAP selepas PAS dilanda krisis baru-baru ini.

Saudari RARA & DYANA SOFIA kita juga boleh diangkat sebagai suara anak muda mewakil MELAYU ISLAM dalam DAP...

Bayangkan dengan sambutan rakyat terbanyak tak mustahil DAP dah boleh menang dah 3 kerusi PAS itu...yang selebihnya anda fikirkanlah siapa nak letak....

dan untung-untung MB SELANGOR bertukar tangan kepada DAP pulak selepas ini....masa nie baru ada akai si AZMIN tu..nak sangat berplaysafe dan cium mulut dengan PAS....

Bayangkan PAS & DAP ada 15 lagi tempat kosong untuk mereka bertanding dan yang pasti dengan 15 kerusi satu sama lain tu maka peluang hendak menambah kerusi lagi mudah bagi PAS & DAP...  jadi waktu ini AZMIN si PKR juga yang tersepit sebab mereka hanya ada dalam lingkungan15 kerusi sahaja untuk bertanding dan menang....itu pun jika UMNO kalah...

Walau apa pun kita lihatlah rencah politik negara yg semakin berbelit sekarang ini...INI APA PULAK KATA PAS...

SHAH ALAM - Pas Selangor hari ini mempertikaikan hasrat DAP yang mahu bertanding di lapan kerusi DUN yang disandang oleh parti itu pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14.

Pemimpin Pas Selangor memutuskan untuk mempertahankan kesemua lapan kerusi tersebut pada PRU akan datang kerana melihat tindakan DAP itu lebih kepada usaha bersama sekutunya iaitu Parti Amanah Negara (Amanah), yang merupakan parti serpihan Pas.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Iskandar Abdul Samad berkata, Pas sedia maklum bahawa DAP mahu merebut kerusi parti itu, namun pihaknya berpendirian untuk mempertahankan kerusi berkenaan.

"Sebelum ini kita telah dengar ada ura-ura mereka akan masuk kawasan Pas...kita akan terus bertanding di situ dan akan pertahankan kerusi kita," katanya kepada pemberita di lobi Dewan Undangan Negeri di sini.

Sementara itu, Setiausaha Pas Selangor, Mohd Khairuddin Othman berkata Pas negeri tidak akan berundur dan memberi laluan kepada DAP dalam pilihan raya umum itu.

"Apa rasionalnya DAP nak bertanding di kerusi yang dalamnya 70 peratus pengundi Melayu? Ini bukti suara DAP adalah suara parti Amanah kerana kedua-dua parti ini berminat untuk bertanding di kerusi yang dimenangi Pas," katanya yang juga Adun Paya Jaras.

Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua dilaporkan sebagai berkata parti itu mungkin akan bertanding di lapan kerusi Pas dalam pilihan raya umum akan datang dan sudah bersedia ke arah itu.

Kerusi-kerusi itu ialah Taman Templer, Lembah Jaya, Sri Serdang, Meru, Cempaka, Dusun Tua, Tanjung Sepat dan Paya Jaras.

Bagaimanapun, Pua berkata keputusan itu akan diputuskan setelah perbincangan dibuat bersama Pakatan Harapan Selangor yang melibatkan DAP, PKR dan Amanah. - Bernama


No comments:

Popular Posts