>> 5 Terkini :

Wednesday, 7 October 2015

Sebut saja kalimat ' Allah sayang kau Lim. Pergilah mencari Dia......'


Bencana menimpa sesiapa yang mengidam jawatan. Atau sesiapa yang bekerja untuk melantik sendiri jadi ketua. Atau sesiapa yang merasa dia paling layak. Akhirnya dia jadi fitnah kepada semua makhluk di bumi. Matlamat menuju keredaan Allah tidak tercapai. Dunia jadi huru hara.

Lebih celaka lagi dan dilaknat Allah Swt kalau dia dihantar oleh musuh Allah untuk membinasakan perkumpulan hambaNya yang beriman. Malang sungguh nasibnya. Sudahlah umur pendek. Dapat pulak siksa yang pedih di akhirat nanti.

Hendak melawan orang2 islam yang hendak berkawan dengan orang kafir itu adalah kerja yang sia2. Kau melawan Allah sebenarnya. Allah mahu ada orang islam datang memberi dakwah kepada mereka supaya nanti kalau Dia tanya, tidakkah engkau diseru kepada Aku? Lalu kenapa kau menolaknnya? Bukankah orang islam itu sudah tunjukkan sifat2 baik, adil dan amanah? Jadi sekarang kalau Aku siksa kau, kau janganlah marah ye?

Maka menghalang orang islam hendak berkawan dengan cina dap untuk tujuan dakwah dan kerjasama mentadbir dunia ini adalah kerja orang munafik yang lebih hina dari kapir itu sendiri.

Tersangat pelik. Masalah nama dap ini boleh menjadikan orang2 islam ini cair, lemah longlai atau punca bergaduh sesama kita. Pak2 mupti gugur janggutnya. Pak2 aji terketar2. Pak2 lebai terlondeh2. Orang2 awam di felda lari tak cukup tanah.

Setan apakah yang menjadikan orang2 islam melayu ini begitu takut dengan dap. Tapi begitu berani pulak membentang permaidani kepada parti bangsa sendiri yang bertaraf maha maha maha penyamun!

Padahal kau pasang speaker siang dan malam beritahu semua makhluk bahawa Allah itu hebat. Islam itu perkasa. Pak imam khutbah berdegar2 dan betul semuanya.

Kepada parti Amanah. Sila tunjukkan jalan yang lurus kepada dap. Kalau dia tidak mahu beriman tidak mengapa. Soal hidayah dan iman bukan kerja kau. Itu kerja Allah Swt. Yang penting kau sebut saja kalimat ' Allah sayang kau lim. Pergilah mencari Dia.. '

No comments:

Popular Posts