>> 5 Terkini :

Sunday, 17 January 2016

PAS tiada pilihan selain berkomplot dengan NAJIB

Panglima Utara

Persengketaan antara dua parti iaitu Umno dan PAS telah berlangsung cukup lama sehingga hampir mustahil dapat diselesaikan.

Perbalahan hingga ke tahap kafir mengkafir, jika orang umno sembelih lembu tidak boleh dimakan oleh orang Pas kerana sembelihan itu dianggap haram. Sembahyang berimamkan orang umno juga tidak sah dan sembahyang dianggap tidak sah sehingga terjailah sembahyang dua imam.

Malah, perbalahan beberapa dekad juga pernah memecahbelahkan anggota keluarga dengan berdasarkan cerita-cerita daripada orang Melayu di kampung-kampung. Bercerai berai laki bini, kaum keluarga tidak bertegur sapa hanya kerana perbezaan politik sahaja.

Bekas mursyidul am PAS Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat juga sering menggambarkan bahawa kerjasama dengan Umno seperti 'dosa' yang tidak dapat dimaafkan.

Sebelum ini PAS merupakan saingan terbesar kepada Umno dan Pas selalu dibayangi oleh DAP dan PKR sehingga mereka menang besar dalam setiapa pilihanraya yang ditandingi.

Hari ini Pas menghadapi masalah dalaman yang amat kronik apabila kesemua profesionalnya telah meninggalkannya dan menyertai parti Amanah. Begitu juga Umno menghadapi masalah dalaman akibat sikap sambil lewa Najib menyelesaikan dua isu besar iaitu 1 MDB dan derma daripada Tok Arab RM2.6billion. Bukan itu saja Najib cuba menyembunyikan segala kemungkaran dengan memecat beberapa pemimpin umno yang mengkritik 1 MDB. Tidak cukup dengan itu speaker digunakan untuk menolak segala usul yang dibuat terhadap 1 MDB.

Hari ini juga Pas tiada pilihan selain menyokong segala usaha yang akan dibuat oleh Najib kerana Pas kini tidak lagi mampu bergerak sendirian.

Kesemua ahli parlimen PAS hari ini bersama ahli parlimen Umno bersatu dalam undian menyokong usul penggantungan Ahli Parlimen Gelang Patah Lim Kit Siang dari Parlimen.

Ini membuktikan bahawa Pas kini sudah berada dalam genggaman Najib dan umno. Najib boleh tidur lena apabila melihat keadaan ini dan beliau yakin segala undi tidak percaya yang alan dibuat ke atasnya tidak akan berjaya. najib sudah boleh memikir menunaikan apa-apa janji yang telah dibuat kepada Pas selepas ini.

1 comment:

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

Popular Posts