>> 5 Terkini :

Saturday, 9 April 2016

TAFSIRAN | Berkenaan Ulasan Dr Tan Sin Giew MP DAP mengatakan NAJIB tak terlibat bab skandal 1MDB

Ipoh Mali

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2015/08/Dr-Tan-Seng-Giaw1mdb.jpg

Ramai yg salah Tafsir kenyataan Dr. Tan Seng Giaw yg kononnya mengatakan Najib tak terlibat dalam 1MDB Scandal.. sebenarnya Dr Tan menjawab atas kapasiti dia sebagai ahli PAC yg terlibat.. dan komen nya hanya berkisar soal dan laporan PAC.. Bila wartawan tanya kenapa nama Najib tak di kaitkan.. Dr Tan jawab skop siasatan hanya berkisar pengurusan dan BOD 1MDB yg terlibat secara langsung.. Najib hanya Pengerusi..jadi najib tak terlibat dalam siasatan.. dah memang Skop siasatan dia mcm tu..nak buat mcm mana.. semua Gov kontrol.. banyak maklumat yg disekat..Kalau Najib dilibatkan..dah lama Najib pun di Panggil... Bagi Walaun yg tak faham tu kita faham lah IQ depa tahap mana.. kalau penyokong Pakatan tak faham..berat la..

Benda macam ni terjadi bukan baru.. Dulu Siasatan Diraja kes IC Sabah, Jelas yg terlibat adalah Regim UMNO dibawah Mahathir.. ia satu Projek IC Mahathir.. semua nama pemimpin UMNO, orang kanan Mahathir disebut.. tetapi mereka juga dibersihkan.. yg jadi Mangsa adalah pegawai Kerajaan.. mereka ini ada yg ditahan ISA bagi melindungi kerja jahat UMNO... Suruhanjaya juga gagal sabit kan Mahathir dan Regim UMNO..walaupun jelas mereka terlibat... Mereka boleh tipu rakyat.. tapi kita tak Bodoh..

Begitu juga dalam Perbicaraan Kes Fitnah liwat Anwar.. Semua orang tahu Najib terlibat.. Teori Konspirasi memang wujud.. Saiful ada berjumpa dgn Najib dan Rosmah.. tapi Mahkamah juga tidak menerima Teori ini.. sebab ia dikawal Kerajaan.. dalam Kes Fitnah Anwar ni pun.. Najib dibebaskan dari tuduhan dari diheret ke Mahkamah... tetapi Mahkamah mengecilkan Skop Perbicaraan hanya kepada tindakan Jenayah, bukan Teori Konspirasi.. Karpal Singh yg hebat itu pun tak mampu lakukan apa apa..walaupun dia peguam hebat.. Sebab negara ini dikawal Regim UMNO.. depa boleh tipu rakyat..tapi kita tak bodoh..

Begitu juga dalam Kes Altantuya.. Semua rakyat tahu Siapa yg terlibat, semua orang tahu Polis yg terlibat itu juru iring Najib.. dan Razak Baginda itu penasihat Najib.. Musa Safri itu ketua juru iring Najib.. Skandal Pembelian Kapal Selam itu juga ada kaitan dgn Najib.. akhirnya yg dihukum 2 anggota polis yg hanya jadi kambing hitam.. Najib tak dipanggil langsung.. Malah yg menariknya Hakim memberi tahu kita.. Mereka membunuh tanpa Motif.. depa boleh tipu rakyat..tapi kita tak bodoh..

Segala salah laku..kejahatan yg berlaku di malaysia.. hanya akan rakyat tahu bila Regim Najib dan UMNO tumbang nanti.. Kebenaran akan datang...

bak kata abraham Lincoln.. "You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.. "


‪#‎1mdbreport‬ ‪#‎pac‬ ‪#‎drtan‬ ‪#‎1mdb‬

2 comments:

Dedak said...

Ooo....Barulah aku faham mcm tu.Aku ingat dia dapat dedak gak..Maaflah TSG..!

Faqqirulkhoir said...

TSG, kalau tak bolih bagi komen yg saksama, jgn bagi komen yg jelas mengelirukan. Atau lebih baik jawap pd yg bertanya, lu pikirlah sendiri.

Popular Posts