>> 5 Terkini :

Wednesday, 13 April 2016

Apabila mulut orang yang dikatakan ULAMAK tak reti nak jaga...

Aris Awang
2 hrs · Alor Setar ·

BismillahirRahmanirRahimJANGAN MARAH JIKA TINDAKAN ANDA DI IKUTI OLEH BUKAN ISLAM KERANA MENYANGKA IA MEMANG SURUHAN AGAMA KERANA KAMU ADALAH PEMUKA AGAMA.

1. Ulamak Deoban kata cara dakwah Zakir Naik macam Syaitan - rujuk link
http://islamicresearchmission.blogspot.my/2012/10/deobandi-fatwas-on-dr-zakir-naik-author.html?m=1

2. Perwakilan Ulamak PAS kata kepada ahlinya sendiri Syaitan dalam Muktamar Ulamak hanya kerana berbeza pendapat. (Ada petikan berita Sinar di bawah)


3. Presiden PAS kata Barua kepada 2 orang wakil rakyat PAS Selangor yang tidak ikut kemahuannya dalam isu MB Selangor. Saya duduk baris paling hadapan semasa hari kejadian (Cari sendiri dalam youtube)


4. Mufti Kedah kata Biawak kepada mereka yang tidak sealiran dengannya. (Cari sendiri dalam youtube)


Hasilnya amat lumayan, maka kamu berjaya melahir seorang anak murid yang patuh kepada gurunya iaitu Prof. Ramasamy yang berhujah saling tak tumpah seperti kamu.

Tahniah kerana anda semua mendapat seorang murid yang bijak.

Nota: Marilah kita umat Islam hidup dengan penuh kasih sayang dan menegah lidah mengeluar ucapan kesat serta kasar walaupun kita berbeza guru, berbeza sekolah/pondok/universiti, berbeza kitab rujukan, berbeza sumber ambilan, namun kita sujud kepada Allah Yang Maha Esa, berasulkan Muhammad saw, berkiblatkan Kaabah, beriman akan adanya Hari Kebangkitan.

No comments:

Popular Posts