>> 5 Terkini :

Tuesday, 2 June 2015

Pilihlah pimpinan PAS yang mampu membawa aspirasi rakyat Malaysia untuk menumbangkan rejim Umno/BN dalam PRU ke-14

KENYATAAN RASMI AHLI AKAR UMBI, PENYOKONG KUAT DAN PEJUANG PAS SELURUH MALAYSIA!!!


Marilah ahli-ahli PAS kita bertekad satu hati untuk meneruskan perjuangan PAS yang dicita-citakan oleh Almarhum Tuan Guru Dato Bentara Setia Hj. Nik Aziz Bin Hj Nik Mat yang ingin melihat PAS terus mara bersama rakan-rakan Pakatan Rakyat untuk menguasai Putrajaya dalam PRU akan datang kerana perjuangan kita untuk menegakkan syiar Islam kini sudah hampir mencapai kemenangan. Insya'Allah, hanya kemenangan PAS bersama Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya selepas PRU ke-14 sahaja yang dapat memberikan PAS kuasa yang lebih tinggi di peringkat Kerajaan Persekutuan untuk melaksanakan dasar-dasar Islam dalam sistem pemerintahan, perundangan dan ekonomi dengan PAS mempunyai ruang yang lebih luas untuk memberikan penerangan dan penjelasan tentang politik Islam termasuk undang-undang Islam kepada seluruh rakyat Malaysia yang selama ini telah dipropagandakan oleh rejim umno/bn dengan pelbagai label yang tidak betul tentang ajaran Islam yang sebenar demi menakutkan rakyat atas semangat perkauman peninggalan penjajah British yang mengamalkan pecah dan perintah untuk terus kekal berkuasa!!!

Rakyat Malaysia menaruh harapan yang amat tinggi agar PAS mempunyai barisan kepimpinan tertinggi parti yang baharu dalam pemilihan akan datang yang lebih mantap, progresif, dinamik dan universal hasil daripada gabungan golongan ulama dan profesional yang mampu membawa aspirasi rakyat Malaysia untuk menumbangkan rejim umno/bn dalam PRU ke-14 nanti dengan memacu strategi politik yang jitu dan bersistematik bersama rakan-rakan Pakatan Rakyat kerana sudah pasti rejim umno/bn akan menyalahguna segala kekuatan jentera dan duit kerajaan untuk kepentingan parti pemerintah yang korup untuk terus kekal berkuasa di Putrajaya di mana kejatuhan rejim umno/bn di Putrajaya akan membongkar segala penyelewengan dan salahguna kuasa harta kerajaan oleh pemimpin-pemimpin umno/bn yang mengumpul kekayaan hasil daripada keperitan dan kesusahan rakyat sejak negara kita mencapai kemerdekaan lebih 57 tahun yang lalu!!!

Insya'Allah, ahli-ahli PAS seluruh Malaysia sekali lagi akan membuat perubahan besar-besaran dalam pemilihan kepimpinan PAS dalam muktamar yang akan diadakan pada bulan Jun ini nanti seterusnya akan istiqomah dengan keputusan muktamar sebelum ini untuk memperkukuhkan lagi Pakatan Rakyat atas ikatan tahaluf siyasi bersama rakan PKR dan DAP dalam usaha memperkuatkan jentera pilihanraya untuk menumbangkan rejim umno/bn dalam PRU ke-14 & seterusnya menguasai Putrajaya!!! Insya'Allah, atas aspirasi dan kepercayaan rakyat Malaysia yang berbilang bangsa, agama dan budaya terhadap dasar-dasar PAS yang lebih Islamik, PAS akan mampu mengemudi Pakatan Rakyat bersama PKR dan DAP untuk membawa perubahan kepada sistem pemerintahan negara Malaysia yang lebih adil, telus, amanah, bertanggungjawab dan rakyat adalah tuan kepada negara ini!!!

Ahli-ahli PAS sudah pasti tidak akan membiarkan puak-puak UG menggunakan alasan atas agenda perpaduan melayu dan Islam yang retorik tajaan umno yang jelas merupakan satu tipu muslihat rejim umno/bn yang akan kehilangan kuasa dalam PRU ke-14 nanti di mana rakyat Malaysia sedia maklum bahawa setiap kali umno lemah, mereka akan menjaja perpaduan melayu sedangkan sewaktu umno kuat, umnolah yang mengkhianati bangsa melayu sendiri, umno lah yang menindas rakyat Kelantan sejak PAS memerintah negeri Kelantan pada tahun 1990 dibawah Menteri Besar Almarhum Tuan Guru Dato Hj. Nik Aziz!!! Umno juga lah yang menafikan Royalti Minyak Rakyat Kelantan dan Royalti Minyak Rakyat Terengganu sewaktu PAS berjaya memerintah negeri Terengganu selepas PRU pada tahun 1999!!! Sesungguhnya ahli-ahli PAS dan rakyat Malaysia tidak akan lupakan pengkhianatan umno terhadap bangsa melayu dan rakyat Malaysia yang tidak menyokong rejim umno/bn kerana rejim umno/bn mengamalkan politik balas dendam terhadap rakyat!!!

Sudah tiba masanya ahli-ahli PAS perlu sedar siapa yang perlu kita angkat sebagai pimpinan tertinggi PAS yang dapat mengembalikan semula kegemilangan PAS era bekas Presiden PAS Almarhum Ustaz Dato' Fadzil Noor yang telah berjaya mengangkat PAS sebagai sebuah Gerakan Islam yang berpengaruh dan diyakini oleh semua rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa, agama dan budaya untuk menggantikan umno di mana PAS diyakini membawa ajaran Islam yang dibawa oleh Rasulullah S.A.W. yang membina Kerajaan Islam di Madinah atas paksi Iman dan Taqwa di mana Islam membawa kesejahteraan kepada seluruh manusia yang merangkumi sistem pemerintahan, sistem perundangan, sistem ekonomi dan pelbagai sistem kehidupan yang berteraskan keadilan Islam!!!

Puak-puak UG inilah pengkhianat sebenar parti PAS yang berselindung disebalik gelaran ustaz dan menyalahguna agama untuk menyerang rakan-rakan dalam jemaah PAS yang istiqomah memperkukuhkan Pakatan Rakyat yang dibina atas air mata rakyat yang tidak sanggup lagi ditindas dan dizalimi oleh rejim umno/bn yang menyalahgunakan sistem kehakiman, PDRM, SPR, SPRM, ISA, Akta Hasutan, jentera kerajaan dan media perdana untuk mempertahankan rejim umno/bn yang korup dan menekan rakyat marhein yang bangun menentang kezaliman, ketidakadilan, rasuah, salahguna kuasa, menyeleweng dana kerajaan dan menipu dalam setiap kali pilihanraya diadakan yg dilakukan oleh rejim umno/bn!!!

Puak-puak UG inilah yang telah merosakkan perjuangan Almarhum Ustaz Dato Fadzil Noor yang membawa PAS diterima oleh semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum, agama dan budaya sebagai parti gerakan Islam yang sentiasa mendepani masa dalam membawa isu-isu rakyat dan kepentingan negara dengan gambaran Islam yang membawa rahmat kepada sekalian alam!!! Puak-puak UG inilah yang mengkhianati amanah dan kepercayaan rakyat yang memberikan undi kepada PAS atas nama Pakatan Rakyat untuk menumbangkan rejim umno/bn yang korup kerana berunding dengan umno secara sulit atas nama agenda melayu retorik tajaan umno yang merupakan pengkhianat melayu yang sebenar!!!

Golongan UG lebih rela berunding dengan umno yang merupakan musuh politik PAS berbanding untuk berbincang bersama rakan-rakan Pakatan Rakyat sedangkan puak UG ini tahu bahawa umno mengkhianati rakyat Kelantan menafikan hak Royalti Minyak Rakyat Kelantan!!! Puak UG dalam PAS lebih percaya kepada umno yang merupakan musuh politik PAS berbanding rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat!!!

Barua yang sebenar ialah golongan UG dalam PAS yang secara sulit berunding dengan umno tanpa pengetahuan ahli-ahli PAS dan rakyat yang menyokong Pakatan Rakyat selepas PRU ke-12 & PRU ke-13!!! Golongan UG dalam PAS lebih bernafsu menyerang rakan-rakan dalam PAS yang berusaha memperkukuhkan Pakatan Rakyat yang merupakan rakan PAS sebaliknya golongan UG lebih seronok untuk berbincang dengan umno yang merupakan musuh politik PAS yang pernah mengkhianati PAS semasa PAS bersama Perikatan!!!

PAS for ALL!!!

UNDI PAS, UNDI PAKATAN RAKYAT !!!

SELAMATKAN MALAYSIA !!!

No comments:

Popular Posts