>> 5 Terkini :

Monday, 22 June 2015

PAS buat mesyuarat parti mereka macam mesyuarat "tupperware party"....

ذوالحزم شاريف السبعة


Kepada ahli2 Parti lama aku.......

Tolonglah hangpa cerdik dan jadi cerdik sikit.... Jangan ikut buta tuli kerana ikut buta tuli tanpa sebarang penjelasan itu BODOH.

Semalam Timbalan Presiden hangpa kata MSU akann mesyuarat petang. Mungkin mesyuarat tu akan bincang usul putuskan hubungan dgn DAP. Sebenarnya usul tu tak perlu bincang dah dlm MSU sbb Muktamar dah terima tanpa bahas. Tapi dah yg pimpin parti bodoh2 belaka, maka habih semua ahli dibodohkan kata usul tak putus lagi.

Aku selamatkan diri daripada menjadi bodoh, maka aku keluar dari parti tu. Aku tak sanggup tengok hangpa kawan2 masih diperbodoh oleh pemimpin hangpa yang bodoh2 tu jadi aku nak mintak hangpa tanya la.

Sebelum ni Mursyidul Am hangpa kata dia secara tekniikalnya bukan lagi Mursyidul Am kerana tempoh MSU sudah tamat. Sebenarnya itu pun salah. MSU tak ada tempoh tamat. Yang ada hanyalah ahli MSU yang pegang keahlian 5 tahun. MSU tidak ada tempoh. Ahli MSU ada. Untuk jd Mursyidul Am, dia kena jadi ahli MSU. Maka klu dia kata dia bukan lagi Mursyidul Am, maksudnya keahlian dia sudah tamat.

Dia hanya boleh dilantik semula oleh orang yang melantik dia. Siapa yang lantik dia sbg ahli MSU sblm ni? Bila dilantik? entah la.

Kemudian, Mursyidul Am tu kata lagi bahawa MSU hanya akan bermesyuarat slps dibentuk semula oleh AJK Pusat. Itu pun salah kerana MSU ni adalah lantikan AJK Pusat, Dewan Ulamak, Dewan Pemuda & Dewan Muslimat.

Tak apa la... Tapi semalam ikut kata Timbalan Presiden, MSU mesyuarat. Tiba2 Presiden hangpa kata mesyuarat tu hanya untuk melantik ahli MSU bukan untuk bincang usul putuskan hubungan dengan DAP. Presiden hangpa kata lagi, tunggu Mursyidul Am balik baru bincang.

Soalan yang patut hangpa tanya.

1) La ni siapa sebenarnya ahli MSU?
2) Siapa yang AJK pusat lantik?
3) Siapa yang DUPP lantik?
4) Siapa yang DPPP lantik?
5) Siapa yang DMPP lantik?
6) Siapa pulak yang MSU lantik.
7) Siapa dan bila Mursyidul Am dilantik?
8) Mesyuarat smlm tu siapa yang panggil & bila notis mesyuarat dikeluarkan krn Mursyidul Am tak ada. Yang boleh panggil mesyuarat hanya Mursyidul Am.

Hangpa patut tanya benda2 ni kepada pimpinan hangpa. Jangan ikut buta tuli sebab benda ni kena jelas. Majlis Syura Ulamak yang nak jaga hangpa drpd tergelincir landasan mesti betul dulu. Mana boleh depa gelong nak jaga org bagi lurus.

Sila tanya.

1 comment:

Anonymous said...

Pas kan ke dah "KUAT" kita kan ke kuat,, ikut suka lah nak barua ka tolol ka jebon ka tp kita kan ke dah kuat
Membangun bersama kepimpinan Cai
Selagi pegang jawatan di Penang dan Selangor aku anggap Pas dah tak ada maruah dan TAK ADA TELUR lagi dah. Bikin malu Agama sahaja begini kelaku.

Cai cai Cinta duvid juga ye
engkar kehendak muktamar

Popular Posts