>> 5 Terkini :

Tuesday, 2 June 2015

Mustafa Ali pula fitnah DAP & Kit Siang...!!!!

DAP gopoh hingga sanggup bergabung dengan Umno

KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali menyifatkan pimpinan tertinggi DAP terlalu gopoh dan tidak sabar kerana menyerang PAS termasuk Presidennya Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Mustafa akui sejak akhir-akhir ini kenyataan pemimpin DAP termasuk Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng menunjukkan mereka gopoh dan tidak boleh bersabar.

"Saya hairan kenyataan Kit Siang, dia boleh keluarkan kenyataan selamatkan Malaysia dengan bergabung parti Umno untuk selamatkan Malaysia.

"Keluarkan kenyataan sanggup berkerjasama dengan Mahathir. Saya lagi hairan. Dalam sebulan lebih ini kenyataan seperti ini terlalu cepat. Dia kelihatan gopoh," ujar Mustafa dalam sidang media di Pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut hari ini.

Jelas Mustafa, mereka sudah gelabah kerana pandangan mereka tidak diterima oleh rakyat Malaysia, akhirnya untuk tutup kelemahan ini mereka terpaksa menyerang orang lain.

"Saya rasa dia serba salah, dia sudah halang dirinya sendiri. Saya nasihatkan tidak kena cakap kasar seperti itu. Jangan gopoh. Hudud ni dah lama," tambahnya.

Mustafa memberi respons berhubung dengan kritikan terbuka pimpinan DAP terhadap PAS khususnya dalam isu hudud yang mendapat liputan meluas dalam media. – HARAKAHDAILY 2/6/2015

INI PULAK KENYATAAN KIT SIANG YANG MENGAJAK KERAJAAN BERGABUNG

Kit Siang usul k'jaan campuran 'demi Malaysia'

 
Susulan keadaan tidak menentu politik Malaysia, pemimpin popular DAP Lim Kit Siang mengusulkan pembentukan sebuah kerajaan persekutuan campuran untuk “Selamatkan Malaysia”.

Kerajaan baru ini patut melibatkan anggota Parlimen kedua-dua belah kerajaan dan pembangkang yang mempertahankan perlembagaan dan kedaulatan undang-undang.

Menegaskan perkara itu pandangan peribadinya, Lim berkata perdana menteri patut datang daripada kedua-dua belah pihak.

'Tiba-tiba, politik Malaysia di kedua-dua belah kelihatan berada dalam keadaan terumbang ambing,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Veteran DAP itu berkata kerajaan BN kekal seperti tidak terkawal bawah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Dalam masa yang sama, katanya, blok pembangkang pula kini berdepan krisis terbesarnya.

FAHAMKAH AYAT "MELIBATKAN ANGGOTA PARLIMEN KEDUA-DUA BELAH PIHAK KERAJAAN & PEMBANGKANG".....

ADAKAH DISINI ADA AYAT UMNO SAHAJA????

No comments:

Popular Posts