>> 5 Terkini :

Monday, 29 June 2015

Apakah Revolusi yg dirancang oleh Ulama PAS pada PRU 14... Selepas ketiadaan... TGNA..


Mereka telah menjalankan pembersihan kepada golongan pro aktif atau progressive. Yg ada didalam Pas secara total.. Bukan sahaja di kelantan.. Malah seluruh Malaysia.. 

Kajian telah dijalankan amat memeranjatkan sekali pembersihan ini bukan sahaja pada peringkat tertinggi secara total... Pada pusat dan negeri malah peringkat cawangan bawahan pun berlaku...

Peringkat atasan semua bersih... Dan mereka menguasai sepenuhnya.. Manakala peringkat bawahan mereka menguasai 2/3... Golongan bawahan yg progressive hanya tinggal 1/3 yg menang dalam Pas..
Peratus ini dikira berdasarkan jumlah undi yg didapati oleh golongan atasan pro.gressive.. Yg kalah... Dan jumlah undi yg mereka dapat.

Kesan buruk dari Revolusi ini Menyebabkan pas akan kehilangan 1/3 sokong ahli.. Sama ada keluar parti atau mereka masih ahli parti tetapi tidak memberikan sokongan pada PRU.

Hal ini samalah seperti umno mempunyai ahli parti lebih hampir 4 juta tetapi ketika PRU... Ahli umno sendiri tidak memberikan undi kepada umno.

Walaupun 1/3 tidak menyokong atau keluar mengikut golongan progressive.. Parti pas tidak akan runtuh kerana mereka ada kekuatan 2/3.....

Namun mengira balik sokongan Rakyat atau mereka yg bukan ahli parti.. Pada peti undi PRU pas..Ia adalah terbalik.. Golongan progressive pas disukai oleh Rakyat menguasai 2/3 dari golongan konservatif atau ulama yg tidak dikenali Rakyat.

Golongan baru pas yg menang akan kehilangan 1/3 undi dari dalam parti untuk PRU... Manakala sokongan luar Rakyat pelbagai bangsa pas telah hilang 2/3........

Kita boleh katakan golongan progressive Walaupun kalah atau berjaya dibersihkan Oleh golongan ulama new oder..

Sekiranya mereka membina parti baru.. Mereka bukan sahaja mendapat 1/3 ahli pas.. Malah akan menyapu bersih.. 2/3 undi golongan atas pagar atau mereka pelbagai bangsa yg selama ini menyokong pas.

Sebab itu kita ulang semula.. Ulama new oder ini hanya menang besar 2/3 dalam parti.. Tetapi pas akan kalah atau kehilangan kerusi dun atau parliament seluruh Malaysia.. Jumlahnya 2/3 yg ada sekarang.

Jika tidak mahu mengira pada peringkat dun seluruh Malaysia.. 

Cukup kita katakan peringkat parliament jika Pas mampu bertahan pun hanya 13 kerusi sahaja.. Atau tidak keterlaluan hanya bawah 10 kerusi.

1 comment:

Anonymous said...

seolah2 PAS sedang mengalami evolusi utk menjadi khawarij atau doktrin syiah... yg mana kedua2 adalah teroris

seolah2 aura fenomena fitnah akhirzaman sedang menjangkiti PAS

kerana masa ini adalah era kebangkitan syiah dn khawarij.. sehinggalah datang Imam Mahdi

maybe i hv gone too far tp jgn ingat mustahil.

Popular Posts