>> 5 Terkini :

Sunday, 7 February 2016

Alahai Pengarah Strategik BN, nak jilat pun pada-padalah...!!


Krisis politik Kedah sehingga membawa kepada peletakan jawatan Menteri Besar oleh Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir tiada kaitan langsung dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
x
Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN), Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata krisis politik tersebut merupakan urusan dalaman Umno negeri itu dan tiada kena mengena dengan perdana menteri.
.
"Ini (krisis politik di Kedah) tiada kaitan dengan perdana menteri. Saya harap mereka yang menuduh PM menjadi dalang isu ini tidak teruskan tohmahan ini," katanya.
.
Abdul Rahman, yang juga ahli Majlis Tertinggi Umno berkata demikian kepada pemberita ketika mengulas pelantikan Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah sebagai Menteri Besar Kedah yang baru selepas melawat tapak pelupusan sanitari sisa pepejal Bukit Tagar di Bestari Jaya, dekat Kuala Selangor semalam. (BERNAMA)
.
Komen saya:
.
Pertama,  saya tak tau nak cakap apa lagi kalau kenyataan paling bingai begini pun masih ada yang percaya. Eloklah ambil sahaja otak dan letak di kepala lutut.  Kalau masih percaya dengan kenyataan begini, otak yang ada tidak sepatutnya berada di kepala tetapi di kepala lutut.
.
Kedua, inilah kesan buruk apabila terlalu banyak memakan dedak.  Dedak pun boleh memabukkan  dan keluarlah kenyataan-kenyataan kepada media yang tidak masuk akal.
.
Ketiga,  dia ini  Pengarah Komunikasi dan Strategik BN tetapi kenyataannya macam Pengarah Strategik Najib Razak.  Lagi pun kalau beginilah  akal strategik  Pengarah Strategik BN,  segeralah siapkan payung sebelum hujan.
.
Keempat,  saya hendak tanya  dia  siapa yang tawarkan jawatan Timbalan Menteri kepada Mukhriz?   Tentulah Najib.  Adakah ini bermakna Mukhriz kena buat dua kerja, satu Menteri Besar Kedan dan satu lagi Timbalan Menteri  mengikut  syor Ahmad Maslan?

No comments:

Popular Posts