>> 5 Terkini :

Friday, 27 March 2015

Geng yang mengaku ulamak dalam PAS kena kencing dengan Jamil..!!


Bila kami kata, jgn percayakan Umno dlm isu hudud. Geng mengaku ulama kata, hampa tolak hudud ka?

Mursyid Am Pas sendiri bg bayangan utk putus hubungan dgn Dap sebab tolak hudud.

Geng mengaku ulama pun bukan main bersungguh buat baik dgn Umno pasai Umno nak hudud.

La ni, apa dah jadi. Jamil Khir tu bukan setara mana pun. Orang kenal kebolehan dia setakat mana.

Tapi yang syoknya, dgn Jamil pun geng mengaku ulama kena kencing.

Tu la, kami dok kata, tok sah dok berkira dgn Umno. Mai kita perkukuh hubungan dlm PR. Jaga hubungan dgn Dap dan Pkr.

Kalahkan dulu BN tu. Tapi geng mengaku ulama ni ketegag...

Padan muka hampa geng mengaku ulama oooiiiii....!


Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi

2 comments:

nazamron said...

Pindaan Kuasa Merotan 6 Rotan Kepada 100 Rotan

"Private Members Bill (PMB) belum diterima oleh parlimen untuk dibentang pada kali ini. Tidak sempat kerana ada banyak RUU dari kerajaan yang menanti untuk dibahaskan".

PMB itu adalah berkait dengan Perkara 355 iaitu berkait pindaan perluasan Bidang Kuasa Mahkamah Syariah, katanya lagi.

Selama ini mahkamah syariah hanya berkuasa untuk menjatuhkan hukuman 3 tahun penjara, RM 5000 denda dan 6 kali sebatan (rotan). Ini termaktud sebagai hukuman yang selalu disebut dalam ceramah-ceramah PAS "356".

Presiden PAS nak bentangkan PMB yang berkaitan dengan pindaan 6 rotan kepada 100 rotan. Itu sahaja, tambah beliau.

Apabila diluluskan kepada 100 rotan, maka Kerajaan Negeri Kelantan boleh laksanakan hukuman sebat zina, qazaf dan minum arak. Ini memang sudah termaktud dalam undang-undang syariat yang telah ada.

Private Members Bill yang nak dibawa oleh Presdien PAS, Abdul Hadi Awang bukan nak bentang hudud keseluruhannya seperti yang digemburkan oleh media massa sehingga DAP meracau dan meroyan macam orang gile sehingga nak putus hubungan dengan Presiden PAS tapi bukan dengan PAS (kan pelik).

Kenapa DAP berbuat demikian sehingga tak tahu hujung pangkal yang boleh merosakkan Pakatan Rakyat. Manakala blogger dan facebooker seperti Sayuti Omar, Greenboc, Alhusseyn dll pula menulis menghentam Tuan Guru Presiden dengan macam-macam tuduhan tanpa maklumat yang sah dan benar. Inikah sikap Islam yang dilaung-laungkan? Terutama Greenboc, cakap Islam hebat tapi maklumat hampas!

Kalau kita kaji dan semak apa yang nak dibuat oleh DS Tuan Guru Presiden PAS ini tiada kena mengena denganUMNO atau Barisan Nasional. Ini adalah perjuangan PAS yang selama ini kita dokong melainkan jika kita menjadi ahli PAS semata-mata tanpa asas kefahaman yang betul.

PAS selama ini ada cara dan gerakerjanya sendiri. PAS tak terikat dengan UMNO atau dengan PKR dan DAP. Soal DAP dan PKR terima atau tidak itu bukan urusan PAS dalam soal perjuangan.

Kita masih ingat, bagaiaman Tuan Guru Haji Abdul Hadi (TGHH) pernah bentangkan mengenai undang-undang Murtad di Parlimen dan pembenatangan ini telah ditolak oleh UMNO @ BN.

Ini pula berkaitan perluasan kuasa mahkamah syariah 355 iaitu supaya kuasa mahkamah syariah dilebarkan untuk menjatuhkan hukuman kepada persalah Islam mengikut syariat yang betul. APakah ini cubaan untuk pinda perlembangaan sehingga Lim Kit Siang mengeluarkan idea mengarut SELAMATKAN MALAYSIA kononnya nak ajak semua MP bukan Islam mempertahankan perlembangaan Malaysia. Kan celaru bodoh. Ini akibat tak tahu maklumat benar, mengikut emosi.

Malangnya ada orang kita sama-sama hentam PAS atas maklumat DAP yang bodoh dan celaru ini.

Sebenarnya inilah antara pendekatan PAS dari awal dalam menyertai demokrasi berpilihanraya mengikut "Muwajahah Silmiah". Ada blogger suka guna perkataan ini tapi tak tahu maknanya benarlah kata TGHH sebagaimana buru kakak tua yang hanya pandai berkata-kata tapi masih tetap seperti binatang yang tak ada akal!

Saya sangat setuju dalam perkara ini tidak timbul isu percaya kpd UMNO atau tidak. Kena tipu dengan bb atau tidak sehingga PGS PAS digunaakan untuk menyerang PAS sendiri kononnya PAS telah ditipu 2 kali. PGS musuh anda adalah UMNO @ BN.

Anonymous said...

inilah masalah akan timbul apabila buat kerja tanpa BERMESYUARAT....

cuba panggil duduk semeja kemudian berikan penjelasan nak ubah apa nak pinda apa....

nie penerangan apa pun tak ada...jumpa pun sekadar 2X dimana yg mula2 kata tak siap mai yg kedua just bawa pindaan...penerangan harus di berikan supaya semua faham....

kenapa susah sangat nak beritahu kepada semua....yg sembunyi2 tak berikan penjelasan buat apa...

NAK PELUK AGAMA ISLAM BUKAN BOLEH PAKSA...

MACAM ITU JUGA NAK BUAT HUKUM ALLAH....

BUKAN LULUS DAHULU KEMUDIAN PAKSA ORANG TERIMA...

Popular Posts