>> 5 Terkini :

Sunday, 7 December 2014

Gelaran DATUK Setiusaha Maslis Syura Ulamak PAS Pusat dipersoalkan


1. SEBAGAI AHLI PAS.....SAYA MENUNTUT PENJELASAN DARI NIK ZAWAWI SELAKU S/U MAJLS SYURA ULAMA PAS UNTUK MENJELASKAN SECARA TERBUKA GELARAN DATUK YG DIGUNAPAKAI DALAM URUSAN RASMI DAN TIDAK RASMI DIANUGERAHKAN OLEH SULTAN/RAJA/YANG DIPERTUA NEGERI MANA DALAM 16 BUAH NEGERI DIMALAYSIA INI TERMASUK SEMUA WILAYAH PERSEKUTUAN?

JIKA ANUGERAH DARI KERAJAAN LUAR NEGARA,SILA NYATAKAN NEGARA MANA DAN ADAKAH PENGGUNAAN GELARAN ITU TIDAK MENYALAHI MANA-MANA PERUNTUKKAN AKTA/UNDANG-UNDANG NEGARA INI. DEMI MENJAGA KEMULIAAN ANUGERAH BERGELAR INI.

DIPOHON PIHAK BERKUASA NEGARA MALAYSIA YG BERDAULAT INI MENJALANKAN SIASATAN SECARA TERPERINCI BAGI MENGELAKKAN PENGGUNAAN YANG BERLUASA KEATAS INDIVIDU YG TIDAK BERHAK DARI MENGGUNAKAN PEMAKAIAN GELARAN SECARA SEWENANG-WENANGNYA!

2.SILA NYATAKAN SECARA TERBUKA,UNIVERSITI MANAKAH YANG TELAH MENGANUGERAHKAN GELARAN DR YANG DIGUNAPAKAI. ADAKAH DR TERHORMAT ATAU DR YANG DIPEROLEHI SECARA LULUSAN BERDASARKAN PENCAPAIAN AKEDEMIK?

JIKA GAGAL MEMBERI PENJELASAN YANG NYATA,IANYA AMAT MEMALUKAN DAN MEMALITKAN PAS SECARA AMNYA ATAS PEMAKAIAN INI YG TIDAK JELAS KAEDAH YG MELAYAKKANYA UNTUK MENGGUNA PAKAI GELARAN ITU! JIKA IANYA MENYALAHI PERATURAN PARTI DARI SUDUT MORAL,SATU TINDAKAN RASMI WAJIB DIAMBIL BAGI MENGELAKKAN PAS DIPALIT DGN HAL-HAL SEBEGINI!

AHLI PAS

2 comments:

5sal said...

Jangan tanya soalan tu nak tak wala' pada pemimpin.Kan puak UG/GU ni dah maksum!Nanti dai akan sama pak haji hadi kata atas saya nak hadir ka dak.Pok nik zawawi akan jawab atas saya la terima kat mana pun.Kan sakit hati dapat yang macam tu.akar umbi jangan pertikaikan kami dah maksum.

Anonymous said...

soalan sikit habuk X matang..

Popular Posts