>> 5 Terkini :

Friday, 29 May 2015

Geng Wala jadikan DAP 'punching bag' demi kepentingan muktamar sepertimana UMNO dengan MELAYU nya..!!


Geng Wala PRO HJ HADI termasuk ulama2 besarnya sedang cuba menimbulkan provokasi dan kebencian ahli2 pas terhadap parti DAP ..kononnya DAP adalah parti orang cina yang anti islam dan anti melayu ,menindas org islam dan melayu .... 

tektik ini telah lama digunapakai oleh kuncu2 umno semasa pilihanraya ..namun semuanya ini hanyalah helah yang sengaja diperbesarkan oleh mereka . Tektik ini juga bertujuan untuk menutup segala kepincangan yang telah mereka lakukan sendiri .

Mereka juga sedang cuba ingin mengambil kesempatan untuk menjadi hero dikalangan ahli2 PAS sekaligus mempengaruhi undi perwakilan pada muktamar Jun nanti .

Senario lebai jentik jangan sesekali kita lupa . Senario ini lah yang telah menyedarkan kita siapa kah sebenarnya talibarut umno yng telah bertapak didalam parti PAS . Senario ini juga telah menyebabkan ukhwah dikalangan ahli2 PAS berkecai .

Bukan setakat itu sahaja, hubungan antara parti didalam PAKATAN RAKYAT juga retak... . Hubungan ini ibarat retak menanti belah gagal diselamatkan oleh presiden yang ada sekarang Hj Hadi ternyata gagal menyatu padukan kembali ukhwah yg baik antara seluruh ahli parti ,yang mana telah dibentuk oleh presiden parti yang terdahulu.

Kesombongannya dan keegoan disamping sering berdolak dalik dalam kemelut politik juga mempengaruhi jurang perbalahan yang berlaku sekarang.

Mengapa harus salahkan keluarga lain sedangkn keluarga sendiri gagal dikawal dan ditarbiyah dengan baik ? Mengapa harus menyalahkan orang lain sedangkan segala persoalan yang diajukan gagal dijawab dan ditangani dengan bijak .?

Teringat lagi jawapan2 bijak darinya " IKUT SAYA LAH NAK HADIR ATAU TIDAK "

Perwakilan Pas masih mempunyai masa untuk membetulkan segala kesilapan dalaman parti . Perwakilan masih mempunyai masa untuk menstruktur kembali parti agar masih diterima oleh segenap masyarakat Melayu,Cina ,India Dayak Kadazan .

Perwakialn jug masih mempunyai masa untuk laku kan yang terbaik demi rakyat Malaysia yang inginkan perubahan .

Selamat Bermuktamar ...

Takbir ..

AAK

No comments:

Popular Posts